#МамеСуЗакон започињу низ активности у оквиру нове акције

Home  »  САОПШТЕЊА  »  #МамеСуЗакон започињу низ активности у оквиру нове акције
Nov 16, 2019 No Comments ›› mamesuzakon

Циљ акције #ДижемГласЗаМаме је да извршимо притисак на Министарство за рад и Министарство финансија да се у скупштинску процедуру коначно упуте суштинске измене Закона о финансијској подршци породици са децом који је на снази већ 17 месеци и који маме и будуће маме оставља у неизвесности када им је финансијска подршка најнеопходнија.

У оквиру ове акције обићи ћемо неколико градова Србије и на централним трговима прочитати отворено писмо намењено министру рада и министру финансија. На овај потез смо се одучиле због тога што нам је важно да маме и будуће маме које живе ван Београда знају да нису саме, због тога што желимо да их информишемо о томе како могу да се боре за бољи животни стандард и да их охрабримо да и оне подигну свој глас. Посете градовима најављиваћемо преко друштвених мрежа и путем медија.

Паралелно са овим теренским активностима, позивамо маме, тате, баке, деке, тетке, ујаке, стричеве, куме, комшије, рођаке да нас подрже и онлине. Сликајте се са натписом #ДижемГласЗаМаме, поделите слику на друштвеним мрежама, тагујте фб или тw налог #МамеСуЗакон и помозите нам да подигнемо видљивост овог великог проблема.

Татјана Мацура, посланица Странке модерне Србије и оснивачица иницијативе #МамеСуЗакон ће у оквиру расправе о Буџету за 2020-ту, која почиње 20. новембра у Народној скупштини, наставити своје парламентарне активности и борити се за измене лошег Закона, инсистирајући на томе да Влада Републике Србије обезбеди потребна средства да се закон коначно и суштински измени.

Због замајавања мајки које једва састављају крај са крајем последњих 17 месеци, због лажи да ће се измене закона наћи пред посланицима и, на крају, због нереаговања Уставног суда да оцени уставност спорног закона позивамо вас на протест који организујемо у недељу, 01. децембра испред зграде Владе Републике Србије. Подржите нас, добродошли сте сви!

#MameSuLjute

#MameNisuSame

#MameNisuMafija

#GlasamZaMame

#DižemGlasZaMame

 

Leave a Reply