Одржан протест #МамеСуЉуте

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Одржан протест #МамеСуЉуте
Dec 16, 2018 No Comments ›› mamesuzakon

Испред Владе Републике Србије одржан је , у суботу 15.12.2018.године у подне, поновљени протест иницијативе #МамеСуЗакон.

У претходном периоду, под свакодневним притиском Иницијативе и Народних посланика у Скупштини Републике Србије, ресорно Министарство је најавило неке промене спорног Закона о финансијксој подршци породици са децом, за које #МамеСуЗакон сматрају да су крајње симболичне  и увредљиве. Да је све то чак и “штап и шаргарепа” Иницијатива документује чињеницом да никаква средства у недавно усвојеном Буџету за наредну годину нису предвиђена за ову намену.

Лоши временски услови и тротоари препуни снега, нису дозволили окупљање већег броја родитеља са децом, али је већина мама и будућих мама дала значајну подршку на сајту и друштвеним мрежама. #МамеСуЗакон настављају борбу за промену Закона и другим демократским средствима који су прилагођени годишњем добу.

Иницијатива је организовала потписивање петиције #МамеНисуСаме. Подржите захтеве потписивањем Петиције  мама и будућих мама да се изврше измене и допуне лошег Закона о финансијској подршци породици са децом.

ОВДЕ ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ.

Leave a Reply