Да маме и бебе буду безбедне

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Да маме и бебе буду безбедне
Jul 9, 2020 No Comments ›› mamesuzakon

Поводом протеста који се већ два дана одвијају у Београду и другим градовима, Удружење Маме су закон саопштава следеће.

Наше Удружење је основано са циљем да се Закон о финансијској подршци породици са децом измени и допуни на начин који ће бити прихватљивији за труднице, породиље и децу у нашој држави и наш примарни фокус је одувек био овај конкретни закон. Међутим, имајући у виду потресне догађаје у претходних 48 сати, осећамо да вам дугујемо више од тишине.

Најоштрије осуђујемо:

🔴 Свакога ко је ломио, палио, уништавао без разлога.
Свакога ко се појавио на протесту са скривеним намерама, био плаћен или не.

🔴 Сваког припадника органа реда за брутално опходјење према ненаоружаним демонстрантима који не пружају отпор.

🔴 Свакога ко није размишљао о томе да се близу епицентра дешавања налазе два највећа породилишта у Београду и о томе да ће сузавац угрозити тек рођене бебе и тек порођене мајке, труднице које одржавају труднићу, као и запослене у болници.

🔴 Свакога ко је искористио протест да искали своје личне фрустрације, бахатост, моћ или комплексе.

Подсећамо на то да смо сви на истој страни у борби за достојанствен живот у овој земљи. Зато овим путем позивамо и све учеснике у протесту да своје незадовољство искажу на што мирнији могући начин, као што су Маме су закон то учиниле септембра 2018. године и неким каснијим приликама.

Хвала свима који долазе на мирне протесте са маскама и поштују све мере заштите од цорона вируса, јер тако штите и себе и друге у јеку епидемије.
Боримо се заједно за оно што заслужујемо, али у исто време будимо одговорни. Чувајмо своје градове и чувајмо једни друге.

Ваше
МАМЕ СУ ЗАКОН

Leave a Reply