Saopštenja

“Mame su zakon” u razgovoru sa narodnim poslanicima

Predsednica “Mame su zakon”, Tatjana Macura sastala se danas sa narodnim poslanicima u Skupštini Srbije uoči početka posebne sednice i razgovarala o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji će se već koliko sutra ili prekosutra naći na raspravi, kao i o amandmanima koje udruženje predlaže.

Sa Vladanom Glišićem, samostalnim narodnim poslanikom iz Aranđelovca razgovarala je o izmenama Zakona koje su uslovljene nedavnim odlukama Ustavnog suda Srbije, kao i o garantovanim minimalnim naknadama u periodu nege deteta za žene koje imaju manje od 18 meseci staža, koje su nezaposlene ili ekonomski neaktivne.

Sa potpredsednicom Skupštine Srbije, Marijom Jevđić razgovarala je o izmenama Zakona u delu koji se odnosi na porodice koje imaju više od četvoro dece, a koje aktuelni Zakon u ovom trenutku ne prepoznaje.

Sa narodnom poslanicom iz poslaničke grupe SDPS, Nataša Mihailović-Vacić razgovarala je o položaju žena koje samostalno obavljaju delatnosti, a kojih u ovim izmenama nema. Zajednički zaključak je da su pored ovog Zakona, neophodne izmenama i Zakona o radu.

Zahvaljujemo se narodnim poslanicima na izdvojenom vremenu.