“Маме су закон” у разговору са народним посланицима

Home  »  САОПШТЕЊА  »  “Маме су закон” у разговору са народним посланицима
Jun 22, 2021 No Comments ›› mamesuzakon

Председница “Маме су закон”, Татјана Мацура састала се данас са народним посланицима у Скупштини Србије уочи почетка посебне седнице и разговарала о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом који ће се већ колико сутра или прекосутра наћи на расправи, као и о амандманима које удружење предлаже.

Са Владаном Глишићем, самосталним народним послаником из Аранђеловца разговарала је о изменама Закона које су условљене недавним одлукама Уставног суда Србије, као и о гарантованим минималним накнадама у периоду неге детета за жене које имају мање од 18 месеци стажа, које су незапослене или економски неактивне.

Са потпредседницом Скупштине Србије, Маријом Јевђић разговарала је о изменама Закона у делу који се односи на породице које имају више од четворо деце, а које актуелни Закон у овом тренутку не препознаје.

Са народном посланицом из посланичке групе СДПС, Наташа Михаиловић-Вацић разговарала је о положају жена које самостално обављају делатности, а којих у овим изменама нема. Заједнички закључак је да су поред овог Закона, неопходне изменама и Закона о раду.

Захваљујемо се народним посланицима на издвојеном времену.

Leave a Reply