Одржан састанак са надлежним министрима

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Одржан састанак са надлежним министрима
Jan 27, 2021 No Comments ›› mamesuzakon

Оснивачица Удружења „Маме су закон“ Татјана Мацура састала се данас са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф др Дарија Кисић Тепавчевић и министром за бригу о породици и демографији Ратком Дмитровићем са којима је разговарала о проблемима који постоје у примени Закона о финансијској подршци породицама са децом, као и о изменама Закона које предлаже ово Удружење.

Учесници састанка су се сложили да се решавању указаних проблема мора приступити рационално, у складу са буџетом Републике Србије, а који је у великој мери оптерећен издвајањем средстава намењеним за сузбијање пандемије изазване корона вирусом.

На састанку је било речи и о изменама неколико приоритетних одредби Закона, до којих може доћи већ половином ове године. Две измене Закона о финансијској подршци породицама са децом уско су везане за одлуке Уставног суда Србије, а тичу се пољопривредних осигураница, али и права која су садржана у члану 14, став 8 и који ће породиљама обезбедити минималну надокнаду током породиљског одсуства. Такође, разговарало се и о изменама одредби Закона који се тиче породица деце са инвалидитетом, али и жена које примају више од три републичке просечне зараде.

На крају састанка, министри Кисић Тепавчевић и Дмитровић, као и оснивач Удружења „Маме су закон“ Татјана Мацура сложили су се да је неоподно да се разговори о овим темама наставе и у будућем периоду, а све у циљу што боље и ефикасније подршке породицама са децом.

Leave a Reply