Породиље су још увек колатерална штета

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Породиље су још увек колатерална штета
Mar 4, 2021 No Comments ›› mamesuzakon

Питали смо породиље у Србији да ли су још увек колатерална штета и оне су нам одговориле да јесу. 

Подсећамо министра финансија, министра за бригу о породици, као и министарку за рад на недавно обећање да ће се исправити грешка у вези погрешне примене Закона о финансијској подршци породици са децом и умањења надокнада породиљама чији су послодаваци користили државне мере помоћи за отклањање последица пандемије корона вируса у првој половини прошле године, због чега им је држава омогућила одложено плаћање пореза и доприноса на зараде запослених, али не и опрост.

Та група породиља је тада названа “колетарном штетом”, али тај колатерал до данас није исправљен и та група породиља и даље прима умањене надокнаде. Маме су закон апелују на надлежне министре да се ова грешка у обрачуну најхитније коригује, у складу са донетим одлукама и важећим законима државе, али и у складу са датим обећањем.

***Подсећамо и на веома важан пропуст када је у питању запошљавање жена са бироа из јучерашњег саопштења: https://www.mamesuzakon.org/upozoravamo-na-jos-jedan-propust-da-li-ce-i-ove-zene-biti-kolateralna-steta/

Leave a Reply