Saopštenja

Poziv poslanicima da glasaju ZA mame

Za utorak, 16. oktobar je zakazana sednica na kojoj se stekao uslov da predstavnica inicijative #MameSuZakon i poslanica Pokreta centra, Tatjana Macura traži dopunu dnevnog reda za nedavno predati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Poslanica Macura danas je javno pozvala sve skupštinske kolege da zajedničkim snagama ovu temu stave na dnevni red Skupštine.

Poslanici imaju ime i prezime i predstavljaju pre svega sebe i svoj odnos prema zajednici. Dato im je poverenje gradjana da to rade – da se bave gradjanima.

Podsećamo vas da svojim glasom ZA ovu temu ne možete izneveriti partijske interese jer je ova tema iznad svih partijskih interesa i stranačkih prepucavanja.

Želimo da znate da se slažemo sa vama i da mislimo da možda naš predlog nije dobar, ali zbog toga i postoji rasprava u Skupštini Srbije – da svaki predlog svojim raspravama i amandmanima učinite najboljim mogućim.

Pozivamo vas da iskoristite moć koju imate i da svojim glasom ZA podržite da na raspravu u Skupštini stavimo predlog zakona koji može rešiti agoniju kroz koju prolazi veliki broj mama i budućih mama, kao i njihovih porodica.

#MameSuZakon
14. oktobar 2018. godine

*Predlog zakona možete pogledati na ovom linku:
http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2018/2956-18.PDF