Saopštenja

Protest #MameSuZakon u Nišu

Drage trudnice, mame i tate iz Niša!

Pozivamo vas da podelite sa nama ideje za transparente koje ćemo zajedno nositi 11. oktobra u Nišu.
Napišite nam svoje predloge u komentarima ili pošaljite kao poruku.
#MameSuZakon #Niš

Inicijativa #MameSuZakon koja okuplja mame i buduće mame koje traže izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom održaće drugi po redu protest na kojem će predstaviti probleme sa kojima su suočene i predloge kako da se ti problemi reše.

Protest će se održati u centru Niša, na Trgu Kralja Milana, u četvrtak 11. oktobra od 17 časova.

Inicijativa #MameSuZakon poziva sve mame i buduće mame iz Niša, kao i sve druge zainteresovane gradjanke i gradjane da podrže njihve zahteve. Dobrodošli su svi koji žele da podrže našu inicijativu, s tim što napominjemo da je izuzetno važno da nema bilo čijih stranačkih obeležja kako se ne bi odvlačila pažnja sa gorućih problema.

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom stupio je na snagu 01. jula, a primenom istog mnoge žene će za vreme porodiljskog odsustva, odnosno odsustva radi nege deteta, primati sramne mesečne nadoknade medju kojima ima rešenja na 1000, 2000, 3000 dinara.

Jedini cilj koji podizanjem svog glasa želimo da postignemo jesu izmene lošeg zakona koji će mnoge porodice ostaviti na rubu egzistencije.

– Link: Events on Facebook

Ako  niste dovoljno informisani šta je cilj i misija inicijative #MameSuZakon, koga sve dotiče ovaj zakon , odgledajte gostovanje Tatjana Macura na TV Kanal 9 NOVI SAD