Saopštenja

Vučić najavio izmene zakona u korist trudnica i majki preduzetnica

Aleksandar Vučić, predsednik SrbijePredsednik Srbije, Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju građanima Srbije najavio izmene zakona koji će dovesti do boljeg položaja trudnica i majki preduzetnica već od 01. januara ili 01. marta!

“Mame su zakon i ja lično sam presrećna da čujem da je i predsednik države podržao i prihvatio našu inicijativu da se položaj trudnica i preduzetnica unapredi. Napisali smo dobre predloge izmena i dopuna zakona, pet godina neprestano zagovaramo izmene, spremne smo i na dalje razgovore jer znamo da će naši predlozi poboljšati život žena koje samostalno obavljaju delatnost i žele da postanu i majke. Dobro je da to i država razume. Ovo je velika pobeda svih nas”, izjavila je Tatjana Macura, predsednica Mame su zakon.

“Srbija iz godine u godinu ima sve veći broj preduzetnica, sada ih je preko 100.000. Među njima je oko 40.000 onih koje su u najreproduktivnijim godinama i država mora da učini sve da se one osećaju ekonomski sigurnije kako bi se ohrabrile da želju da postanu i majke ostvare. Svakako, ne zaboravljamo i druge žene koje pogađa nepravda i nastavljamo našu borbu”, dodala je Macura.

https://youtu.be/MIQJDDn8hWo