Могу ли министри преживети месец дана са 280 динара?

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Могу ли министри преживети месец дана са 280 динара?
Jan 25, 2019 No Comments ›› mamesuzakon

Иницијатива #МамеСуЗакон са жаљењем констатује да су министри Ђорђевић и Ђукић-Дејановић још једном обманули труднице и породиље у Србији. Наиме, они су по ко зна који пут најавили измене Закона о финансијској подршци породици са децом и од тога очигледно одустали.

Нова најава измене закона стигла је у децембру, непосредно пре нашег протеста испред Владе Реублике Србије и према речима министарке Ђукић-Дејановић, оне су у скупштинску процедуру требале стићи почетком године. Јануар броји своје последње дане, а измена закона нема у скупштинској процедури.

Недавно нас је додатно потресла информација коју смо поделиле преко налога Иницијативе на друштвеним мрежама коју смо добили од породиље која месечно добија око 280 динара и то са закашњењем од чак 5 месеци и која, након укупне уплате са заостатком, за тај новац може да купи једну дохрану за своје дете?

Да ли је то та дуго промовисана брига о породицама у Србији? Да ли би министри могли да преживе цео месец са оваквом финансијском “подршком”?

Примена овако лошег закона утиче на квалитет живота појединаца и породица у Србију и значајно утиче на њихову одлуку да се уопште охрабре да се остваре као родитељи, с обзиром на то да примена овог закона ствара огромну економску несигурност и неизвесност. Такође, овакав закон са сигурношћу подстиче и онако драматичан одлазак младих људи из Србије.

Приморани смо да поново реагујемо и да најавимо драстичније акције Иницијативе #МамеСуЗакон. Подсећамо министре да обећања која дају морају да испуне, да је недопустиво да се крију иза којекаквих радних група којима и сами председавају и које очигледно нису формиране са циљем да проблем реше, већ да умире љуте труднице и породиље у Србији.

Leave a Reply