Saopštenja

#MameSuZakon započinju niz aktivnosti u okviru nove akcije

Cilj akcije #DižemGlasZaMame je da izvršimo pritisak na Ministarstvo za rad i Ministarstvo finansija da se u skupštinsku proceduru konačno upute suštinske izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je na snazi već 17 meseci i koji mame i buduće mame ostavlja u neizvesnosti kada im je finansijska podrška najneophodnija.

U okviru ove akcije obići ćemo nekoliko gradova Srbije i na centralnim trgovima pročitati otvoreno pismo namenjeno ministru rada i ministru finansija. Na ovaj potez smo se odučile zbog toga što nam je važno da mame i buduće mame koje žive van Beograda znaju da nisu same, zbog toga što želimo da ih informišemo o tome kako mogu da se bore za bolji životni standard i da ih ohrabrimo da i one podignu svoj glas. Posete gradovima najavljivaćemo preko društvenih mreža i putem medija.

Paralelno sa ovim terenskim aktivnostima, pozivamo mame, tate, bake, deke, tetke, ujake, stričeve, kume, komšije, rođake da nas podrže i online. Slikajte se sa natpisom #DižemGlasZaMame, podelite sliku na društvenim mrežama, tagujte fb ili tw nalog #MameSuZakon i pomozite nam da podignemo vidljivost ovog velikog problema.

Tatjana Macura, poslanica Stranke moderne Srbije i osnivačica inicijative #MameSuZakon će u okviru rasprave o Budžetu za 2020-tu, koja počinje 20. novembra u Narodnoj skupštini, nastaviti svoje parlamentarne aktivnosti i boriti se za izmene lošeg Zakona, insistirajući na tome da Vlada Republike Srbije obezbedi potrebna sredstva da se zakon konačno i suštinski izmeni.

Zbog zamajavanja majki koje jedva sastavljaju kraj sa krajem poslednjih 17 meseci, zbog laži da će se izmene zakona naći pred poslanicima i, na kraju, zbog nereagovanja Ustavnog suda da oceni ustavnost spornog zakona pozivamo vas na protest koji organizujemo u nedelju, 01. decembra ispred zgrade Vlade Republike Srbije. Podržite nas, dobrodošli ste svi!

#MameSuLjute

#MameNisuSame

#MameNisuMafija

#GlasamZaMame

#DižemGlasZaMame