Saopštenja

Održan protest #MameSuLjute

Ispred Vlade Republike Srbije održan je , u subotu 15.12.2018.godine u podne, ponovljeni protest inicijative #MameSuZakon.

U prethodnom periodu, pod svakodnevnim pritiskom Inicijative i Narodnih poslanika u Skupštini Republike Srbije, resorno Ministarstvo je najavilo neke promene spornog Zakona o finansijksoj podršci porodici sa decom, za koje #MameSuZakon smatraju da su krajnje simbolične  i uvredljive. Da je sve to čak i “štap i šargarepa” Inicijativa dokumentuje činjenicom da nikakva sredstva u nedavno usvojenom Budžetu za narednu godinu nisu predviđena za ovu namenu.

Loši vremenski uslovi i trotoari prepuni snega, nisu dozvolili okupljanje većeg broja roditelja sa decom, ali je većina mama i budućih mama dala značajnu podršku na sajtu i društvenim mrežama. #MameSuZakon nastavljaju borbu za promenu Zakona i drugim demokratskim sredstvima koji su prilagođeni godišnjem dobu.

Inicijativa je organizovala potpisivanje peticije #MameNisuSame. Podržite zahteve potpisivanjem Peticije  mama i budućih mama da se izvrše izmene i dopune lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

OVDE POTPIŠITE PETICIJU.