Saopštenja

Demografski izazovi u Srbiji i na prostoru Otvorenog Balkana

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo konferenciju koju u Beogradu organizujemo pod nazivom “Demografski izazovi u Srbiji i na prostoru Otvorenog Balkana”. Konferencija će se održati u petak, 24. novembra sa početkom u 10 časova u Bezistan Open Space, Terazije 27. 

Konferencija ima za cilj da pokrene široku diskusiju kako bi se pronašli primeri najboljih praksi koji vode ka rešavanja niske stope fertiliteta i posledica migracija. Svesni da je ovo problem koji pogađa čitavu Evropu, a posebno Zapadni Balkan, nadamo se da će ova tema dodatno podstaći regionalnu saradnju i podršku.

Uprkos depresivnim podacima u poslednjih nekoliko desetina godina, Srbija danas može da se pohvali napretkom kada je populaciona politika u pitanju i činjenicom da je ukupna stopa fertiliteta u prošloj godini iznosila 1.63.

Svesni da to i dalje nije dovoljno dobar rezultat da bi se rešio ovaj globalni problem, niti da je takav podatak sam po sebi garancija da će to postati trend u narednim godinama, posvećeno tragamo za novim i inovativnim rešenjima, što je i temelj odluke da uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju organizujemo jedan ovakav  regionalni skup.

Agendu Konferencije pogledajte ovde. Sačuvajte datum, prijavite se blagovremeno jer je broj mesta ograničen i pratite nas!

#Demografski_Izazovi #Demografija #MameSuZakon #MBPD